Szerzők
›› Alexandra ›› Anikó ›› Doro ›› Enikő ›› Eszter ›› Kriszta ›› Florci ›› Giasway ›› iku map ›› Julia ›› Laszlo Orsolya ›› Laura ›› mesemasa ›› roomann ›› tamajko

A World Press Photo szervezet 1955-ben alakult meg Hollandiában, azzal a céllal, hogy népszerűsítse és támogassa a hivatásos sajtófotósokat szerte a világon. Az évek során a szervezet a sajtófotózás és a szabad információcsere független műhelyévé nőtte ki magát. Céljai megvalósítása érdekében a World Press Photo szervezete minden évben megrendezi a világ legnagyobb és legtekintélyesebb sajtófotó-versenyét.

Az évente megrendezett vándorkiállítást körülbelül 2.000.000 ember tekinti meg a világ közel 100 helyszínén. 2008-ban minden eddiginél több fotóval pályázott 519 fotóriporter; a nemzetközi zsűri rekordmennyiségű, több mint 80.000 fotóból választotta ki azt a 185 képet, melyek bekerültek a kiállítottak közé. A díjnyertes alkotásokat bemutató évkönyv több nyelven is megjelenik.

A fotókiállítás Magyarországon korábban a Néprajzi Múzeumban volt látható. 2008-tól a Millenáris Fogadója ad otthont a kiállításnak, amely most is az elmúlt évnek mutat tükröt: megtekinthetik a világ legjobb sajtófotóit és a hozzájuk tartozó részletes történeteket! Mindazoknak izgalmas élményt nyújt, akik szeretnék jobban megérteni, hogy mi zajlik körülöttünk a világban, vagy érdeklődnek a vizuális kultúra iránt. A Fogadóban közel 200 képbe sűrítve láthatjuk korunk történelmét, politikáját, sportját, művészetét, természeti változásait és tudományos eredményeit. A kiállítás szeptember 19-e és október 19-e között tekinthető meg.

0 Comments:

Post a Comment



Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal